Jocuri din PIELE - Board GAMES - Catch The Hare

Jucarii handmade

30.00 Lei

  Oraş: Petrosani Regiune: Hunedoara Ţară: Romania
15/03/2018

Catch The Hare (30 lei)
Acesta este un joc de hunting (vânătoare), şi strategie unde un număr mare de vânători sunt în luptă împotriva unui număr mic de prăzi. Jocurile de acest tip au fost jucate şi au făcut deliciul oamenilor în întreaga lume timp de secole. Dar cea mai veche mențiune a unui astfel de joc în Europa este cercar la liebre, un joc jucat în Spania din secolul al XIII-lea până în prezent. Acest joc a fost înregistrat pentru prima oară în 1283, în cartea de jocuri a lui Alfonso X.
Cercar la liebre înseamnă "prindeți iepurele", iar obiectul jocului este ca un grup de doisprezece vânători sau câini controlați de unul din jucători, să prindă un iepure, al celuilalt jucător. Acest iepure este mai vicios decât majoritatea și poate captura vânătorii pentru a le face imposibilă sarcina.
Poate că acest joc a fost adus în Spania de către mauri, împreună cu jocul alquerque, care se joacă pe aceeași tablă, dar în literatura arabă nu există nici o mențiune despre acest joc sau despre oricare joc similar.
Jocul a fost preluat de către cuceritorii spanioli în teritoriile lor din America Centrală și de Nord. A fost adoptat apoi de nativii americani, care au făcut adaptări ale acestuia, numindu-l coyoţii şi puiul de găină, sau indienii și iepurii. În special, au redus numărul de linii diagonale de pe placă și în unele cazuri, le-au eliminat cu totul. Într-o variantă interesantă a jocului, iepurele nu era reprezentat de nici o piesă, dar poziția sa era indicată prin atingerea cu un baston a plăcii de joc.
Jocul continuă să fie popular în Spania, sub numele juego de la liebre (jocul iepurelui), iar în variantele moderne ale jocului toate liniile diagonale sunt omise. Încă din 1283, Alfonso a remarcat faptul că vânătorii sunt în avantaj și că un bun jucător ar putea să joace chiar și cu unsprezece sau chiar zece piese și să aibă încă șansa de a imobiliza iepurele.
Aceasta este varianta originală a jocului și se joacă pe un panou similar cu al jocului alquerque, adică o rețea de cinci linii pe cinci, pe care sunt marcate unele dintre diagonale.
Unul din jucători începe cu o singură piesă - iepurele, în timp ce adversarul său are doisprezece vânători.
Ca și în cazul multor produse fabricate manual, două seturi de joc nu sunt identice. Pot exista mici neregularități care dau fiecărui set de joc un caracter special, rustic și unic.
Se adreseaza tuturor vârstelor (mai puţin copiilor sub 3 ani, deoarece conţine piese ce pot fi înghiţite). Este realizat din piele naturală şi lemn.
Tabla de joc are dimensiunile 210 x 150 mm. Piesele nu sunt tratate cu substanţe chimice, sunt protejate cu shellac şi ceară de albine.

Mai multe informatii

  Introduceți cuvintele de mai sus:
  Informații utile
  • Evitaţi escrocheriile şi plătiţi direct (în mână) sau prin PayPal
  • Niciodată nu plătiţi prin Western Union, Moneygram sau alte servicii anonime de plată
  • Nu cumpăraţi sau vindeţi înafara ţării voastre. Nu acceptaţi cecuri dinafara ţării
  • Acest site nu este implicat în nici o tranzacţie şi nici nu controlează plăţile, transportul, garanţia tranzacţiilor, nu oferă "protecţia cumpărătorului" dar nici "certificarea vânzătorului"
  Top